mandag den 29. juni 2015

Hyldeblomst saft

 
 
Så er jeg her igen og håber at der kommer til at være lidt mere tid til bloggen.

Nu er sommeren kommet og det hele springer ud, det gælder også for hylden, så derfor er det oplagt at starte med den dejlige hyldeblomst.
Over de næste par uger vil der komme lidt forskellige opskrifter og ideer til at bruge hyldeblomster.


 


 
Hyldeblomst saft:

25 stk hyldeblomstklaser (uden den grove stilk)
Saft og skal fra 2 økologiske citroner
25 g citronsyre
1 kg rørsukker
1 stang vanille
1 l kogende vand
Atamon eller vodka

Pluk hyldeblomsterne groft af selve stilken, kom blomsterne, citronsyre, citron saft og skal, rørsukker og vanille ( skrab vanille kornene ud og kom både vanillekorn og selve stangen) ned i en skål.
Kog vandet og hæld det over de øvrige ingridienser.
Rør godt rundt i skålen til sukkeret er opløst. Film skålen og kom den på køl natten over.
Derefter sigtes saften fra og kommes på flasker. Husk at kog flaskerne først og skyld dem med vodka eller atamon.
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar