tirsdag den 10. juli 2012

Surdej

4dl. hvedemel
4dl. rugmel
8dl vand


Start med at finde en stor skål frem... kom 2dl. hvedemel, 2.dl. rugmel og 4dl. vand i skålen og rør det sammen.
Lad skalen stå ude natten over uden tildækning.

Rør rundt i skålen når du går forbi...

Dagen efter kommes 1dl. hvedemel, 1dl. rugmel og 2dl. vand rør rundt og lad det stå til dagen efter.

Rør rundt i skålen når du går forbi

På trediedagen kommes 1dl. hvedemel, 1dl. rugmel og 2dl. vand rør rundt og lad det stå til dagen efter.

Rør rundt i skålen når du går forbi

og så er det klar til brug.

Husk at hvis du vil gemme det kommes det på et glas (syltetøjsglas) med rigeligt plads det vokser en hel del!!!

Hver gang der er taget lidt af det kommes der 0.5dl. hvedemel, 0.5dl. rugmel og 1 dl. vand i og rør rundt og sæt det ind på køl igen.


Personligt laver jeg ny surdej hver gang da jeg bla. ikke har plads på køl til det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar